joi, 19 mai 2022

                                                              Don’t Look Up 

``Don’t Look Up`` este un film de comedie, realizat in 2021de regizorul Adam McKay. Desi are multe replici amuzante, acest film are la baza un mesaj puternic. 
Este vorba despre o studenta la astronomie, Kate Dibiaski, jucata de Jennifer Lawrence, care descopera o noua copmeta. Profesorul ei, Dr. Randall Mindy, jucat de Leonardo DiCaprio, calculeaza traiectoria si descopera faptul ca in aproximativ 6 luni cometa va lovi Pamantul, distugand orice forma de viata de pe aceasta. 
Acestia, impreuna cu cercetatorul Teddy Oglethorpe, incearca sa aduca la cunostinta vestea dezastuoasa prin intermediul unei emisiuni TV, insa nimeni nu pare sa-i ia in serios. Nici macar presedintele Statelor Unite ale Americii, rol jucat de catre actrita Meryl Streep, nu ii baga in seama.
Vestea este in cele din urma raspandita in mass-media si este lansta o nava spatiala capabila sa loveasca si sa deturneze cometa, salvand planeta Pamant. Totusi, un miliardar al tehnologiei, Peter Isherwell, anuleaza imediat misiunea, alfand ca acea cometa detine minereuri in valoare de trilioane de dolari. 
Populatia este impartita in cei care sustin distrugerea planetei si cei care se iau dupa spusele presedintelui si a partenerilor sai, necrezand in existenta aceste comete distrugatoare. 

O aparitie interesanta si neastepta in acest film, o reprezinta cantareata celebra Ariana Grande, care joaca tot rolul unei cantarete si care printr-un cantec vizionat de toata lumea i-a facut si pe cei care nu credeau in cometa, sa se uite in sus si sa o priveasca. Atunci oamenii au inteles gravitatea situatiei, cometa este acolo si se nu se va oprio pana nu loveste Pamantul daca nu fac ceva in legaturacu asta. Din pacarte, este prea tarziu. Presedintele si miliardarul Peter Isherwell nu si au capatat averile la care visau, insa in schimb si-au pierdut planeta. Ei sunt singurii care au scapat de explozie, insa mai tarziu, au murit si ei pe o planeta noua, mancati de niste animale ciudate.



2 comentarii:

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...