joi, 19 mai 2022

                                               Invingatorul este intotdeauna singur

                                                           de Paulo Coelho

    Invingatorul este intotdeauna singur de Paulo Coelho este cartea mea preferata, si este una dintre romanele pe care nu le-am putut lasa din mana.
       Actiunea romanului este plasata în Franta, la Festivalul de film de la Cannes,  locul unde, pentru cateva zile, se aduna  toate celebritatile, un loc ce pare raiul pe pământ. Ceea ce vrea să ne dezvăluie autorul este ca de fapt el reprezintă un fel de loc de pierzanie.
      In toata aceasta atmosfera sosește Igor, un afacerist rus, hotarat sa-si recucereasca sotia care l-a parasit. Metoda aleasa de el este absolut socanta si în totala opozitie cu decorul, pentru ca el alege sa ucida pentru a o impresiona pe femeia iubita. Dupa despartirea de Igor, Ewa, fosta sotie a lui Igor, isi refacuse viata alături de Hamid Hussein, un creator de moda faimos la nivel global. Hamid a fost salvarea femeii atunci cand aceasta se credea pierduta, incapabila sa mai continue sau sa iasa din temnita casatoriei trecute.
    Olivia, o nevinovata vanzatoare, este prima victima a lui Igor cu prilejul festivalului de Film. Dupa ce a ucis-o, criminalul, în loc să paraseasca locul crimei, ca orice asasin, a asteptat ca cineva sa gaseasca trupul fara suflet. Astefel a procedat si cu celelalte victime ale sale si surprinzator, niciodata nu a fost prins. Obisnuia sa stearga pistolul cu care ii omora, dupa care le arunca trupurile neinsufletite in ocean. 
    In final, Igor vazand ca planul acestuia nu merge conform dorintelor, se hotaraste sa ii invite pe Ewa si pe Hamid la o cina care se sfarseste sangeros. Barbatul rus ii ucide pe amandoi cu sange rece, ii arunca in ocean si fuge pe un iaht.
      Mi-a placut foarte mult aceasta carte deoarece, Paulo Coelho, autorul operei contureaza o imagine foarte interesanta a lumii in care traim. Nimeni nu este fericit in roman, indiferent de cat de faimosi sunt sau de cati bani au. Majoritatea societatii se inclina spre ideea ca mai multi bani sau mai multa frumusete vor aduce fericirea, dar Coelho explica faptul ca nu este chiar asa. Fericirea adevarata este reprezentata de iubirea pe care o avem fata de noi insine.
     

4 comentarii:

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...