vineri, 17 mai 2019

Coraline

                                               Coraline

                                                                        de Nail Gaiman

         * Despre autor*
Roald Dahl (1916-1990) a fost un prozator, scenarist şi poet britanic. Este unul dintre cei mai bine vânduţi autori din întreaga lume, fiind clasificat ca  "unul dintre cei mai buni povestitori pentru copii ai secolului XX". Cărţile sale pentru copii sunt recunoscute pentru umorul detaşat, uneori chiar negru. 
        *Despre carte*
Nu întotdeauna dacă deschizi o uşă dai de o altă încăpere. Nu ştii niciodată când te aşteaptă o lume paralelă de cealaltă parte.
Realitatea nu s-a mai transfigurat atât de straniu de când Alice s-a rostogolit în gaura iepurelui şi a ajuns în Ţara Minunilor. Curaj, imaginaţie, prezenţă de spirit... şi o pisică neagră ‒ iată de ce are nevoie Coraline pentru a porni în aventură.
Tu ai cercetat toate usile din casa ta?                                                                                                                                                        *Impresii*
Mi-a plăcut modul în care Neil Gaiman a conturat ideile care stau la baza cărții. Astfel, Coraline nu este doar o lectură pentru copii, ci pentru toate categoriile de vârste
            *realizat de*Mocanu Alexandra Maria
Image result for razboiul care mi-a salvat viata

RAZBOIUL CARE MI-A SALVAT VIATA
 Aceasta carte este despre o fata numita Ada ce traia in Marea Britanie în perioada războiului mondial secundar. Ea suferea de un picior olog si in consecinta mama sa n-o iubea si nu avea dreptul sa iasa din casa, dar avea un frate pe nume Jamie ce ii povestea despre lumea de afara. Mama ei o punea sa faca toata treaba in casa sub pretextul ca ea aducea bani in casa lucrand la un bar la parterul blocului. Dupa ce fortele aviatice Neamte au incuput bombardamentul, toti copiii au fost ordonati sa plece in sate unde era mai sigur. Mama Adei nu a lasat-o sa plece dar Jamie a ajutat-o sa plece sustinundu-i greutatea cu ajutorul fratelui unui prieten al lui Jamie. Cand au ajuns la tren s-au urcat direct si au plecat spre un sat unde o intalnesc pe Susan Smith. Acesta Susan o sa ajunga sa aiba grija de cei doi copii. L-a inceput Ada n-o accepta dar cu timpul se obisnuieste cu ea si formeaza o legatura emotionanta. Doamna Smith a invatat-o pe Ada cum sa se poarte in socitate si cum sa se descurce singura. Dupa ce guvernul o obliga pe mama lor sa plateasca 17 silingi, (bani de atunci) vine sa ii ia. Dupa ce ajung inapoi la Londra lucrurile pentru Ada erau sa revina la normal doar ca a venit un raid nemtesc iar Ada si cu jamie intra intr-un bunker. Dupa ce ies ei descopera ca mama lor a murit si se intorc la doamna Smith.

Despre autor:

Kimberly Brubaker Bradley sa născut la Fort Wayne, Indiana pe 27 iunie 1967. Ea   a fost crescută la Fort Wayne și a trăit acolo până în 1989. [1] Dragostea ei de citire a început la o vârstă fragedă.

A urmat la Colegiul Smith din Northampton, Massachusetts și a obținut o diplomă în chimie [1] în 1989. [3] Bradley a fost întotdeauna fascinat de chimie, dar când colegul ei de colegiu de al doilea a convins-o să ia o cursă de Introducere în Literatura pentru Copii, ea o iubea imediat. Instructorul ei, medaliata de la Newbery, Patricia MacLachlan, ia încurajat pe Bradley să continue să scrie și să o ajute să afle mai multe despre scrierea pentru copii.

În timpul colegiului, ea a început să scrie scriind lucrări de freelance pentru revistele ecvestre. Cunoștințele lui Bradley despre cai au influențat o parte din literatura copiilor ei, cum ar fi premiul Războiul care mi-a salvat viața. După facultate, Bradley sa căsătorit cu iubitul ei de liceu, Bart Bradley. În timp ce a frecventat școala medicală, a lucrat în primul rând ca chimist de cercetare, în timp ce scrie încă ca editor de zi cu zi pentru revistele ecvestre și creativ ori de cîte ori putea.

Bradley locuiește în prezent împreună cu soțul ei și cu doi copii pe o fermă de 52 hectare din Bristol, pe hotarul din Tennessee / Virginia, la poalele Munților Appalachieni.

Ocolul pamantului in 80 de zile

1. Despre autor

Date personale
Nume la naștereJules Gabriel Verne 
Născut
NantesFranța
Decedat (77 de ani)
AmiensFranța
ÎnmormântatCimetière de La Madeleine d'Amiens
Căsătorit cuHonorine du Fraysne de Viane (din 
CopiiMichel Verne 
Naționalitatefrancez
CetățenieFlag of France.svg Franța 
EtnieFrancezi 
Religiecatolicism 
Ocupațiescriitor
Limbilimba franceză
Esperanto  
Studiilycée Georges-Clemenceau
Activitatea literară
Opere semnificativeDouăzeci de mii de leghe sub mări
O călătorie spre centrul Pământului
De la Pământ la Lună
Ocolul Pământului în 80 de zile
Insula misterioasă
Cinci săptămâni în balon
Stăpânul lumii
Hector Servadac
Frritt-Flacc
Căpitan la cincisprezece ani  
2.Recenzie

Ocolul Pământului în 80 de zile este un roman clasic de aventuri scris de Jules Verne. În poveste, londonezul Phileas Fogg, care și-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii săi din Reform Club că poate să facă ocolul pământului în 80 de zile.In aceasta calatorie vor avea parte de multe peripeti.

3.Impresie

Este o carte foarte buna si ar trebui ca toata lumea sa o citesca.

Oceanul de la capatul aleii de Neil Gaiman

Review

Oceanul de la capatul aleii de Neil Gaiman

Despre autor: Neil Richard Gaiman este un autor britanic, de povestiri și romane science fiction și fantasy, romane ilustrate, BD, teatru radiofonic și film. Acesta s-a nascut pe data de 10 noiembrie 1960 (vârsta 58 de ani), in Portchester, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord
Despre carte : Actiunea este determinata de venirea unui barbat la o inmormantare prin locurile copilariei, astfel dezgropand trecutul infricosator si legatura cu neobisnuita familie Hempstock formata din Lettie (care credea ca lacul din curtea fermei ei este un ocean) , mama si bunica acesteia (participanta la Big Bang). Femeile il ajutasera pe acesta pe vremea cand avea sapte ani sa scape de o creatura demonica care incerca sa destrame familiile din tot cartierul si sa il ucida

Impresie: Volumul este o scriere fictiva de actiune. Este plin de suspans si uimeste prin creaturile si ritualurile executate de familia Hempstock. 

Sailor Moon 1


                                        Sailor Moon( manga no 1. )                        


   Despre autor:                                                        



Naoko Takeuchi s-a facut cunoscuta prin randul tinerilor facand manga-ul "SAILOR MOON". Aceasta a recunoscut intr-un interviu ca a folosit numele membrilor ei din familie pentru a crea aceasta manga.Doamna era o fata obisnuita care purta o uniforma seifuku( cu guler de marinar) . S-a nascut in Tokyo,Japonia pe 15 martie 1967. Aceasta nu a creat numai "Sailor Moon", dar si "Love call" , "The Cherry project" si a primit premii pentru acestea.Cartea despre care vorbesc a fost finalizata in 1997.



Despre carte :

"Sailor Moon 1" a fost a 2 a manga pe care am citit-o in viata mea,prima fiind volumul 2. Titlul din japoneza este tradus si ca Pretty Solider Sailor Moon. In carte este vorba despre o fata obisnuita numita Usagi Tsukino , iar intr-o zi aceasta afla ca este un erou care trebuie sa salveze Tokyo de fortele raului, Dark Kindom. Usagi este numita de pisica Luna, aceasta fiind una speciala care trebuie sa o ajute pe aceasta sa salveze cetatenii de fortele raului si de a o apara pe Princess Serenity , care de fapt, este aceasta din viitor.

Personajele:

Sailor V (jucata de Minako Aino) , Sailor Moon (Usagi Tsukino) , Sailor Mercury (Amy Mizuno) ,
Sailor Mars (Rei Hino) ,Sailor Jupiter (Makoto Kino) , Sailor Pluto care mai tarziu moare, Tuxedo Mask (Mamoru Chiba) , Sailor Saturn , Sailor Uranus si Chibiusa sunt personajele bune ale acestei serii de carti .

Tema :

Aceasta carte ne arata cum pot un grup normal de fete si un baiat, Tuxedo Mask care moare mai tarziu , pot sa salveze Tokyo si sa o protejeze pe Printesa.

Impresii:

Eu recomand aceasta manga deoarece in carte este aratat cum nu numai baietii pot fi super eroi, dar si fetele pot fi!






duminică, 12 mai 2019

Oscar si Tanti Roz

                             Oscar si Tanti Roz
1. Despre autor

Eric Emmanuel Schmitt transmite mai multe emotii prin aceasta carte , incercand sa le explice copiilor cum este sa traiesti cu cancerul. Aceasta carte este organizata de autor in scrisori facute de Oscar pentru Dumnezeu.

2.Despre carte

In acest roman este vorba despre un baiat pe nume Oscar care este diagnotizat cu cancer si o intalneste pe Tanti Roz care are grija de el.Aceasta ii spune ca ar fi o idee buna sa numere orele ca fiind ani(deoarece mai avea cateva saptamani de trait),asa ca Oscar trece prin toate etapele vietii,de la varsta de 10 ani ,pana la 18 si tot asa.Baiatul isi gaseste si multi prieteni in spital cu care povesteste tot felul de intamplari.I ar tanti roz ca sa il ajute pe Oscar sa treaca de aceste saptamani cu zambetul pe buze ii spune sa scrie scrisori spre Dumnezeu.Primele scrisori sunt amuzante ,scrisorile pe la mijloc sunt despre povesti din spital iar la final,in ultima scrisoare care defapt este scrisa de Tanti Roz in care explica faptul ca acele saptamani au trecut si Oscar a parasit lumea.

3.Impresia facuta

Aceasta carte este sensibila si cu putin umor,dar este romanul perfect pentru orice persoana de orice varsta.

Recenzie realizata de Sabina

Pisicile Razboinice





Titlu: ""Pisicile Razboinice"
Autor: Eric Hunter Poveste:
Acesta carte este despre patru clanuri de pisici care trec prin multe aventuri, pe parcursul a mai multe cărți.  Roșcovanul( mai târziu Labă de Foc,Inimă de foc și Stea de foc) ajunge în Clanul tunetului, unde învață sa fie un războinic. La început nimeni din clan nu-i acorda încredere, în afară de lidera clanului, Stea Albastra. Aceasta îl întreaba pe Roșcovan dacă vrea sa devină un războinic și , dacă se va dedica 100% acestei vieți, îsi va merita numele de " Războinic". Labă de foc și Labă Cenușie ajung cei mai buni prieteni și sunt numiți în același timp războinici.

Jurnalul unui pusti,Caldura mare

In cartea "Jurnalul unui pusti"este vorba despre doi baieti Greg respectiv Rodrick care aveau parte de o groaza de aventuri in vacanta de vara.Greg se credea mereu mai destept si mai atragator decat Rodrick si uneori il facea fraier ca in loc sa spuna "Hai sa frecam menta" ca baietii "cool" el zicea "Hai afara sa ne jucam ".Greg credea ca Rodrick ii strica reputatia si incerca sa se indeparteze de el dar dupa doua,trei zile iar deveneau cei mai buni prieteni.Una dintre intamplari ar fi intr-o zi din vacanta de vara in care fratele lui Greg a schimbat ora la toate ceasurile din casa in ora 7:00,a tras toate perdelele si jaluzelele peste geamuri si l-a trezit pe Greg la 4 dimineata spunand-ui ca a venit scoala si trebuie sa se trezeasca fiindca este ora 7.Cei doi prieteni au mai avut o groaza de intamplari impreuna dar ar fi prea mult de povestit.
Va recomand aceasta carte din suflet deoarece nu va ve-ti plictisi niciodata de ea,este plina de actiune si este si la un pret destul de accesibil in librarii sau pe cateva site-uri.Va las sa cititi,nu va mai dau spoilere,lectura placuta!



Matilda

                                               


                                                                       Matilda
                                                                                 de Roald Dahl               
                                   
             
                   Rezumat
                 
                 Matilda este o fetita foarte inteligenta care a invatat la o varsta frageda sa citeasca. Ea era pasionata de carti si isi petrecea timpul citind. Parintii ei detestau cartile si credeau ca e mult mai bine sa te uiti la televizor. Ea nu se intelegea deloc cu parintii ei si de aceea statea tot timpul in camera ei. Matilda a fost data tarziu la scoala, dar s-a dovedit a fi mult mai inteligenta decat restul colegilor ei. Invatatoarea ei ii dadea lectii diferite pentru clase mai mari. Ea si-a continuat viata citind si vorbind cu prietenelei ei la scoala pana cand parintti ei au trebuit sa plece in Spania deoarece erau cautati de politie. Doamna ei invatatoare s-a decis s-o adopte deoarece o indragea foarte mult.








       Imagini pentru matilda roald dahl

Review: "O serie de evenimente nefericite" - Maia Tomita

O serie de evenimente nefericite
de Lemony Snicket

      Lemony Snicket
Acest autor american s-a nascut pe 28 februarie, 1970. Numele lui adevarat este Daniel Handler.  El a ajuns cunoscut pentru aceasta serie de 18 carti pentru copii. Lemony este naratorul povestilor.
      
      O serie de evenimente nefericite
In aceasta carte este prezentata povestea a trei frati, Violet, Klaus si Sunny carora le-au murit parintii si tot ce era in casa lor foarte mare a luat foc. Ei trebuiau sa se mute cu alta ruda. Singura era Contele Olaf, un om foarte rau care voia sa le fure banii. 


Mie mi s-au parut foarte interesante ideile cu care veneau copiii pentru a il invinge pe Contele Olaf si prietenii sai oribili. In final, totul este bine, dar trebuie sa aflu ce se va intampla si in urmatoarele carti.




A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...