vineri, 17 mai 2019

Image result for razboiul care mi-a salvat viata

RAZBOIUL CARE MI-A SALVAT VIATA
 Aceasta carte este despre o fata numita Ada ce traia in Marea Britanie în perioada războiului mondial secundar. Ea suferea de un picior olog si in consecinta mama sa n-o iubea si nu avea dreptul sa iasa din casa, dar avea un frate pe nume Jamie ce ii povestea despre lumea de afara. Mama ei o punea sa faca toata treaba in casa sub pretextul ca ea aducea bani in casa lucrand la un bar la parterul blocului. Dupa ce fortele aviatice Neamte au incuput bombardamentul, toti copiii au fost ordonati sa plece in sate unde era mai sigur. Mama Adei nu a lasat-o sa plece dar Jamie a ajutat-o sa plece sustinundu-i greutatea cu ajutorul fratelui unui prieten al lui Jamie. Cand au ajuns la tren s-au urcat direct si au plecat spre un sat unde o intalnesc pe Susan Smith. Acesta Susan o sa ajunga sa aiba grija de cei doi copii. L-a inceput Ada n-o accepta dar cu timpul se obisnuieste cu ea si formeaza o legatura emotionanta. Doamna Smith a invatat-o pe Ada cum sa se poarte in socitate si cum sa se descurce singura. Dupa ce guvernul o obliga pe mama lor sa plateasca 17 silingi, (bani de atunci) vine sa ii ia. Dupa ce ajung inapoi la Londra lucrurile pentru Ada erau sa revina la normal doar ca a venit un raid nemtesc iar Ada si cu jamie intra intr-un bunker. Dupa ce ies ei descopera ca mama lor a murit si se intorc la doamna Smith.

Despre autor:

Kimberly Brubaker Bradley sa născut la Fort Wayne, Indiana pe 27 iunie 1967. Ea   a fost crescută la Fort Wayne și a trăit acolo până în 1989. [1] Dragostea ei de citire a început la o vârstă fragedă.

A urmat la Colegiul Smith din Northampton, Massachusetts și a obținut o diplomă în chimie [1] în 1989. [3] Bradley a fost întotdeauna fascinat de chimie, dar când colegul ei de colegiu de al doilea a convins-o să ia o cursă de Introducere în Literatura pentru Copii, ea o iubea imediat. Instructorul ei, medaliata de la Newbery, Patricia MacLachlan, ia încurajat pe Bradley să continue să scrie și să o ajute să afle mai multe despre scrierea pentru copii.

În timpul colegiului, ea a început să scrie scriind lucrări de freelance pentru revistele ecvestre. Cunoștințele lui Bradley despre cai au influențat o parte din literatura copiilor ei, cum ar fi premiul Războiul care mi-a salvat viața. După facultate, Bradley sa căsătorit cu iubitul ei de liceu, Bart Bradley. În timp ce a frecventat școala medicală, a lucrat în primul rând ca chimist de cercetare, în timp ce scrie încă ca editor de zi cu zi pentru revistele ecvestre și creativ ori de cîte ori putea.

Bradley locuiește în prezent împreună cu soțul ei și cu doi copii pe o fermă de 52 hectare din Bristol, pe hotarul din Tennessee / Virginia, la poalele Munților Appalachieni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...