vineri, 5 aprilie 2019

Kinderland - Liliana Corobca



 Liliana Corobca 





INFORMATII DESPRE AUTOARE - Liliana Corobca este o cunoscuta autoare, unele dintre romane fiind cărți premiate și bestselleruri (????). Cărțile Lilianei Corobca sunt traduse în limba italiana, în germană si  in slovenă. 





O scurta prezentare a cartii Kinderland


Printre multitudinile de carti pe care le-a scris Liliana Corobca , se numara si Kinderland . In ea se relatează povestea unei fetiţe de doisprezece ani , pe nume Cristina, ce este nevoita sa aibă grija de frații ei mai mici si de toată gospodăria, din cauza faptului ca părinții ei sunt plecați in străinătate la munca . Prin întâmplările ce ne sunt relatate, descoperim un sătuc din Moldova care este populat in mare parte de bătrâni si de copiii ce-si așteaptă părinții acasă. Neajutorați si triști , copiii sunt nevoiți sa apeleze la ritualuri magice , păgâne pentru a-si aduce părinții acasă. Dar , aceștia nu se lasă înduplecați si raman la munca .  

Singurele alinări rămase copiilor sunt amintirile vagi ale bucuriilor pe care le trăiau alaturi de părinți si gândul ca ei se vor întoarce intr-o zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...