vineri, 5 aprilie 2019

Harry Potter și Talismanele Morții


Autoare: J.K. Rowling 
Alte cărți: Bestii Fantastice și Unde să le găsești, întreaga serie Harry Potter, Chemarea Cucului 
                    

Poveste: După moartea lui Dumbledore, Harry, Ron și Hermione pleacă să caute celelalte Horcruxuri. Harry descoperă apoi Talismanele Morții: Capa Invizibilității, Bagheta de Soc și Piatra Învierii. Având deja Capa, Harry se duce la Hogwarts ca să distrugă ultimul Horcrux, dar află că Voldemort a luat deja Bagheta de Soc. Voldemort îl omoară pe Snape, iar acesta îi zice cu ultimele cuvinte să îi ia amintirile să se uite în ele, Harry aflând că el însuși este un Horcrux. Acceptând că trebuie să moară, găsește Piatra și își vede părinții înainte să se ducă la Voldemort. Dar din cauză că Harry a acceptat să moară pentru a îl distruge pe Voldemort, învie și îl omoară pe vrăjitorul malefic odată pentru totdeauna. 

Impresie: Această carte m-a impresionat deoarece este foarte emoționantă, dar și amuzantă, iar la finalul cărții apar lucruri menționate în primul volum al seriei.

3 comentarii:

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...