miercuri, 25 mai 2022

Casa stramba

    




Casa stramba de Agatha Christie este un roman plin de mister si suspans. Acesta propune cititorului o crima petrecuta intr-un conac englezesc, care a suferit mai multe modificari de-a lungul timpului, de unde si numele operei. Vestitul dedectiv Hercule Poirot trebuie sa confrunte enigma unei familii numeroase si instarite, descoperind rand pe rand contrbutia fiecaruia la crima, fie aceasta voluntara sau nu.

    Victima, Aristide Leonides, era un om de afaceri de succes, cu o avere impresionanta. Acesta locuia cu ultimii sai doi copii ramasi in viata, cu familiile acestora, logodnica sa, cumnata lui, bona si profesorul nepotilor. Moartea acestuia reprezenta pentru investigatori mai mult decat o crima. Decesul il impiedica pe Charles, oficial intors de la razboi, indragostit de nepoata lui Aristide, Sophia, sa se casatoreasca cu aceasta. Tanarul reuseste sa afle franturi de adevar din declaratiile locuitorilor conacului, toti lipsiti de alibiuri concrete si prezentand un posibil motiv de vinovatie.  In final, acesta pune marturisirile cap la cap, insa nu in timp util, lasand romanului loc pentru o rasturnare de situatie.

    Mi-a placut aceasta carte pentru este exact genul de carte pe care il astepti de la Agatha Chrisite: imprevizibil si original.

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...