miercuri, 10 aprilie 2019

O călătorie spre centrul Pământului

       
 O călătorie spre centrul Pământului de Jules Verne




Autor: Jules Verne s-a născut la Nantes pe data de 8 februarie în anul 1828. A studiat la Paris. Primul său roman (,,Cinci săptămâni în balon")  i-a adus un succes uriaș care i-a deschis în față o carieră extraordinară !


Conținut carte: În carte este vorba despre trei oameni, un unchi (Profesorul Otto Lidenbrock), nepotul său (Axel) și Hans(un cunoscător al locului de unde vor incepe calatoria). Axel și profesorul Otto Lidenbrock descifrează un cod scris de către un vechi om de știință (profesorul Fridksson), și pornesc într-o calatorie spre centrul Pământului. Ajung acolo, moment in care încep toate peripețiile.


De ce recomand cartea: Eu recomand această carte deoarece îmbină acțiunea cu știința. Pe mine personal, m-a impresionat modul în care naratorul descria totul, într-un mod foarte modern cea ce te face să crezi că această carte este din viitor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...