miercuri, 17 aprilie 2019

                    Fata cu palton albastru
 Monica Hesse, autoarea cartii "Fata cu palton albastru", este o scriitoare si jurnalista americana.Pe langa bestsellerul international "Fata cu palton albastru", a mai publicat romanul "American Fire", o poveste stranie inspirata dintr-un caz real, despre un cuplu de piromani. Hesse lucreaza pentru Washington Post si locuieste in Maryland alaturi de sotul si cainele ei extrem de inteligent.
Extra informatii:
Este nascuta in Normal, Illinois.
Cărți preferate: "Povestea unei slujnice", "Jocul lui Ender", "Moby Dick".
Locuri preferate: magazinele alimentare, biobliotecile, festivalurile si Instanbul.
Este stangace.
Este vegetariana.
Iubeste filmele, sportul, matematica si gatitul.

REZUMAT

Actiunea se petrece in 1943, in Amsterdam, pe fondul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Hanneke, o adolescenta de 18 ani, procura si livreaza marfuri de pe piata neagra, le ascunde parintilor adevarata natura a ocupatiei sale si in fiecare clipa este cu gandul la iubitul ei ucis pe front cand nemtii au invadat tara.
Fata cu palton albastru - Monica HesseDupa o livrare obisnuita la casa doamnei Janssen, aceasta ii cere ajutorul, insa nu cu obtinerea unei bucati de carne sau de tutun ci cu gasirea unei adolescente evreica evaporata ca prin minune din camaruta unde batrana doamna o ascundea. Chiar daca la inceput Hanneke nu a vrut sa se implice, aceasta este atrasa intr-un paienjenis de mistere si de descoperiri care o conduc in interiorul Rezistentei, si este nevoita sa actioneze asupra nazistilor in gasirea unei fete cu palton albastru, dupa descrierea doamnei Janesse a adolescentei evreica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...