joi, 19 mai 2022

The Greek Tycoon

          The Greek Tycoon

          

    Filmul "The Greek Tycoon" prezinta indirect viata lui Aristotel Onassis, celebrul businessman din anii 70' si 80'. Filmul surprinde in detaliu o perioada din viata celebrului magnat al vapoarelor, relatand in special despre relatiile sale cu femei, printre care si Jackie Kennedy, dar si relatia sa cu fiul sau. 

    Ce m-a atras la inceput la acest film au fost peisajele. Onassis, sau Theo Tomasis, asa cum este numit personajul sau din film, a fost un om grec, ce isi iubea tara. Astfel, imaginile vizuale ale marii, tavernelor si ale satelor din Grecia mi-au captat atentia la inceput. 


    Insa pe parcursul filmului, caracterul inedit a personajului principal a crescut in ochii mei. Felul sau de a se pune in p[ozitii de putere, de a "vana" femeile dorite si de a ramane fericit chiar si atunci cand se infrunta cu multe lucruri, precum moartea fiului sau, singuratatea, etc.. 

    Un alt detaliu ce m-a atras a fost stilul de viata al personajului principal, dar si atmosfera pe care filmul mi-a prezentat-o. Anii 80, lumea avea valori, lucrurile aveau valoare, femeile erau femei, barbatii erau barbati adevarati, iar bogatia era un lucru ce avea o valoare adevarata. Yacht-uri, case in Hamptons, costume si palate. Imaginile din film mi-au inspirat un sentiment care nu mai este intalnit in ziua de azi. 

 

      Va recomand sa vedeti filmul si sa fiti amintiti de ce inseamna o viata plina de frumusete!



2 comentarii:

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...