vineri, 22 mai 2020

Memento-film de vazut

                                      film:Memento

Memento este filmul perfect la care sa te uiti daca vrei un mare mind-blown.Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu original,deoarece filmul nu este unul usor de inteles ci te lasa sa te gandesti si dupa ce il termini. Leonard(personajul principal) jucat de Guy Pearce este un  tip care are memorie de scurta durata si pentru a retine unele chestii deobieci isi face tatuaje ,pentru cele importante ,si pentru restul foloseste post-it notes.Acesta incearca sa gaseasca cine a omorat-o pe sotia lui si astfel tot incearca sa ajunga mai aproape si mai aproape de cine a facut acest lucru observa ca toti il foloseau intr-un final,dar asta nu este marele mind-blown e care il are filmul,defapt cel mai important lucru este ca filmul este prezentat de la final la inceput cu secvente din prezent,conceptul este unul destul de greu de inteles dar regizorul Christopher Nolan,cel care a facut si Inception(alt film cu un mind-blown interesant) a explicat cum a facut filmul intr-un video dupa ce filmul a iesit pe piata industriei ,numai ca eu iti recomand sa te uiti la acel video dupa ce termini filmul.In concluzie,daca vrei sa ramai mind-blown si sa te gandesti la un film timp de cateva zile ca sa intelegi cu adevarat ce s-a intamplat in el si dupa sa ramai uimit ,Memento este cel mai bun film pentru asta cu o nota personala de 11/10.



joi, 21 mai 2020

                                             

                   Recenzia serialului "The end of the f world"


In serial este vorba depre doi adolescenti nonconformisti, veniti din 2 familii instabile, care trec impreuna prin tot felul de intamplari ilegale si periculoase, ajungand sa se indragosteasca si sa traiasca viata dorita de ambii.
Actorii principali sunt Alex Lawther care joacă rolul lui James, un băiat de 17 care crede că este un psihopat dar care se îndrăgostește de Alyssa si Jessica Barden care o interpretează pe Alyssa, o tânără rebelă.
Acest serial m-a făcut să realizez importanța fiecărei clipe. M-a făcut să realizez cât de multe lucruri pot fi făcute atunci când ieșim din normal. M-a făcut să îmi doresc iesirea din normal și să am curajul sa imi indeplinesc adevăratele vise.
Cel mai tare m-a impresionat curajul celor doi adolescenți, modul în care lucrurile minore nu contau și cum își trăiau viața și fiecare clipa la maxim.

Ionita Ilinca

marți, 19 mai 2020

                                                       

                                                      O ORA DIN VIATA MEA

De cand a inceput carantina am avut mult timp liber, in care am putut face enorm de multe activitati.
Mi-ar fi greu sa descriu o singura ora libera din viata mea, dar voi incerca in urmatoarele randuri.
Uneori vorbesc la telefon cu prietenii mei sau ne scriem mesaje. Ma uit la televizor la diferite filme sau documentare pe Netflix. Momentan ma uit la un documentar numit "Sunt un ucigas". 
In timpul saptamanii am ore online, iar in pauzele dintre ele ori mi fac temele ori ascult muzica.
In timpul carantinei am reusit sa petrec mult timp cu familia, am jucat jocuri de societate, am gatit sau am vorbit despre diverse lucruri. Prin urmare, carantina a ajutat la dezvoltarea mea in multe domenii.
Ionita Ilinca

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...