duminică, 7 aprilie 2019

Melciclopedia. Povestea Melcului Print, de Iulian Tanase


Despre autorIulian Tanase s-a nascut pe 3 septembrie 1973 la Moinesti, Bacau. Acesta este un autor ce a scris multe carti destinate tuturor persoanelor, de orice varsta.


Despre carte: Intr-o dimineata de toamna, Melcul Print si-a dat seama ca nu stie cine este. Convins fiind ca fiecare dintre noi este mai mult decat un simplu nume, porneste in aventura vietii sale.
Acesta calatoreste cu ajutorul unui melcorit pana in Melxopotamia, o tara care este bazata, ca forma de conducere, pe anarhia constitiutionala.
Aici se intalneste cu Melc Capone, cel mai mare gangsteropod, cu Melcduza Zuza si Melca Sirena, dar si cu Melcfisto, si descopera ca exista nenumarate si nebanuite feluri de melci (melci de apa dulce si melci de apa minerala, melci de limonada, melci marini si melci submarini, melcaini si melhiene, si chiar si niste melci maramureseni, originari din nordul Romaniei, care au pe partea din fata a cochiliei, ca semn distinctiv, sigla Ferrari).
Pana la urma, acesta isi termina calatoria, cand isi da seama cine este cu adevarat.

Impresii: Pe mine aceasta care m-a impresionat deoarece vorbeste despre cum, toata lumea, ar "trebui sa plecam intr-o calatorie, in care sa ne dam seama cine suntem fiecare, cu adevarat", sa ne descoperim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...