joi, 13 iunie 2019

"Absolut tot" de Amalia Dascalu



Absolut tot
de Nicola Yoon



           Cartea "Absolut tot" a fost publicata pe data de 1 septembrie 2015 de catre indragita autoare Nicola Yoon in Statele Unite ale Americii.
           In aceasta carte se vorbeste despre o fata pe nume Maddy in varsta de 18 ani care nu avea voie sa iasa deloc din casa deoarece era diagnosticata cu SCID. Mama ei era foarte productiva si a securizat casa foarte modern si de folos fetitei. Aceasta a angajat o asistenta numita Carla care avea grija de ea inca de la varsta de 15 ani. Visul lui Maddy este sa vada lumea, in special oceanul. Intr-o zi o familie s-a mutat pe strada lor. Acestia aveau un baiat de varsta lui Maddy care s-a indragostit pe loc de ea in timp ce el isi despacheta bagajele din masina, iar Maddy il privea cucerita de la geam. In acea noapte, Olly impreuna cu sora sa au batut la usa Whittier cu un tort pentru noii lui vecini. Pauline, mama lui Maddy o respinge politicos și, pe măsură ce închide ușa, băiatul întreabă unde este fiica ei. Pauline îi spune că Maddy nu este acasă. Se dezvăluie, de asemenea, că tatăl băiatului este violent și relația lor este tensionată. Mai târziu, băiatul își scrie numărul pe fereastră pentru Maddy și în curând începe să comunice prin text. El se prezintă ca Olly și textează pentru o vreme, cunoscându-se unul pe altul și în cele din urmă incep sa se inteleaga foarte bine unul cu altul. Știind că mama ei nu ar fi aprobat, Maddy îl va convinge pe Carla să-l lase pe Olly să o viziteze în interiorul casei, deși Carla le face să promită că vor rămâne pe diferite părți ale camerei una de cealaltă. Mai târziu, ea îl invită pe Olly pentru a patra zi din iulie, din moment ce mama ei lucrează în acea zi. In cele din urma ei intra in niste aventuri minunate care m-au marcat emotional.










A beautiful mind

 A beautiful mind    A Beautiful Mind este un film biografic a unei minţi sclipitoare, o dramă spectaculoasă a unui mare matematician, John ...